Morska so leči celulit

Kažu da je život započeo u okeanu. Naučnici nisu baš sigurni u to, ali se pokazalo da morska so pomaže ženama da izgledaju atraktivno i reše probleme sa celulitom i stresom, koji ostvlja trag na koži.

Morska so je bogata kalcijumom, magnezijumom, jodom i gvožđem. Obična kuhinjska so, koja je čist natrijum hlorid, izvlači vodu iz ćelija, usporava njene životne funkcije, dovodeći do dehidratacije, čime koža postaje suva, mlitava i stara. Morska so ne isušuje kožu i ima pozitivan efekat na epidermis i što je najvažnije – omogućava nam borbu protiv celulita. Ona je pravi eliksir za kožu. Osim minerala i mikroelemenata u tragovima sadrži i aminokiseline i vitamine. Snažno utiče na razmenu materija u koži i potkožnom tkivu, podstiče metabolizam i izlučivanje štetnih sastojaka. Slane kupke i masaža problematičnih delova tela, zatežu kožu, daju joj čvrstinu i gladak izgled. 

Veoma je  jednostavno da se napravi slana kupka. Prvo, temperatura vode ne sme da prelazi 37 stepeni; drugo, koristi se 300 grama morske soli i dužina procedure ne bi trebalo da bude veća od 10 do 15 minuta. Redovnim slanim kupkama, jednom do dva puta nedeljno, obezbeđuje se koži ugodan, koristan odmor i tonizacija. Kupke pokreću cirkulaciju krvi i limfe. Najefikasnije su u večernjim satima, kada umanjuju dnevni stres.

Ako nemate vremena za kupku, možete u kućnim uslovima, da primenite masažu sa morskom soli. Potrebna vam je jedna šoljica morske soli (najbolje je kupiti u apoteci), dve čajne kašičice aromatičnog ulja od lavande, breskve ili ruzmarina i dve čajne kašičice maslinuvog ulja. Sve sastojke trebate pomešati da se dobije homogena masa. Treba da odstoji 20 minuta, zatim se ponovo pomeša i započne masaža, počevši od nožnih prstiju pa naviše. Posle toga naneti anticelulitnu kremu, gel ili neutralnu kremu.