Gen odgovoran za vitkost

Dok jedni stalno broje kalorije i paze šta će pojesti, drugi jedu kolače i druge slatkiše, ne paze šta će pojesti, a ipak su vitki. Uzrok ovakvih razlika krije se u genima. Oni odlučuju o tome koju ćemo hranu najbolje podnositi, prerađivati i iskorišćavati. Tu pojavu proučava relativno nova nauka o usklađenosti gena i ishrane, koja se zove nutrigenomika. 

Opširnije...

Uklonite celulit ležeći na kauču

Lepa figura, glatka koža, ravan stomak je san mnogih žena. Nije lako dostići ga: od vežbanja "pucaju" leđa. Malo je onih koje imaju vremena i strpljenja da ih sprovode redovno, a borba sa celulitom se često oduži u beskonačnost.

Opširnije...

Inkontinencija kod žena

Inkontinencija je nevoljno oticanje mokraće. Nemogućnost zadržavanja mokraće se kod žena najčešće javlja u petoj deceniji. Sa godinama inkontinencija postaje izraženija, mada ponekad muči i mlade žene koje nisu rađale.

Opširnije...

Šest razloga da idete ranije na spavanje

Imate zdrave životne navike, ne pijete, ne pušite, jedete zdravu hranu, redovno se bavite umerenom fizičkom aktivnošću, dovoljno vremena provodite na svežem vazduhu, a još uvek zdravlje nije u redu? Trudite se da živite zdravo, ali još uvek imate visok krvni pritisak i slab imunitet?

Opširnije...

Supermama

Obrazac "supermame" traumatizuje psihu savremene žene. Žene koje se trude da usklade karijeru i ne manje uspešan i aktivan porodični život - idealne "supermame" su manje srećne u poređenju sa ženama koje smatraju da je normalno što ne mogu da postignu sve od jednom, otkriva studija rađena na 1600 udatih dama.

Zdravlje žena

Sve što je neophodno ženi da zna o svom zdravlju. Saveti o prevenciji češćih bolesti žena, trudnoći, dojenju, ishrani, lepoti, vaspitanju dece,