Specijalna dijeta za orgazam

Možda izgleda čudno, ali ono što jedemo utiče na naš seksualni život, delujući na hormonski status organizma, energetski nivo i otpornost na stres.

Postoji određena hrana koja utiče na sposobnost postizanja orgazma i njegov kvalitet, piše Efamily.ru. 

Med u dijeti za orgazam

Med je prirodni izvor hemijskog elementa bora, koji olakšava proces metabolizma, kao i potrošnju hormona estrogena. Neka istraživanja pokazuju da bor povišava nivo testosterona u krvi, koji je odgovorna za seksualnu želju i orgazam, kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Biljne masnoće u ishrani za orgazam

Biljne masnoće, koje se nalaze u raznom povrću, semenkama i orašastom voću, sadrže bljne masne kiseline od kojih naš organizam proizvodi holesterol - osnovu svih polnih hormona. Nedostatak holesterola u organizmu smanjuje seksualnu aktivnost i dovodi do gubitka seksualne želje. Pri kupovini biljnih ulja treba obratiti pažnju na deklaraciju. Hladno ceđeno ulje sadrži više hranljivih materija, nego termički obrađeno, takođe i vitamin E, neophodan za održanje optimalne hormonske ravnoteže.

Ovsene pahuljice

Uz pomoć ovsenih pahuljica možete povećati nivo testosterona u krvi. Da bi povećali svoj libido neophodno je da pojedete tanjir ovsene kaše i popijete tri šolje ovsenog čaja, nekoliko puta nedeljno. Čaj se pravi ovako: posuda zapremine jedan litar se do trećine napuni ovsenom slamom, sipa se ključala voda, poklopi i ostavi da stoji najmane četiri sata. Zatim se procedi i stavi u frižider. Čaj se pije topao ili hladan.

Ostrige kao afrodizijak

Ostrige se smatraju klasičnim afrodizijakom. U stvari svi plodovi mora sadrže minerale koji ulaze u sastav polnih hormona. Pored toga, minerali se lakše resorbuju u našem organizmu iz plodova mora jer se nalaze u obliku soli.

Alge

Od ostalih plodova mora alge se izvajaju velikim sadržajem joda, neophodnog za normalno funkcionisanje štitne žlezde, odgovorne za ženski libido. Da bi se ispoljio pozitivan efekat potrebno je da se redovno jedu tokom mesec dana.

Čokolada

Čokolada sadrži metilksantine, koji stimulišu prenos nervnih impulsa, stvaraju osećaj zadovoljstva i poboljšavaju raspoloženje.

Jaja

Jaja sadrže veliku količinu B vitamina, posebno B6 i B5, koji utiču na hormonsku ravnotežu i održanje energije. Drugi izvori vitamina B6 su spanać, pivski kvasac, šargarepa, kruške, seme suncokreta, riba, krompir, mleko i sveže povrće.

Crveno meso

Crveno goveđe meso, teleća džigerica, ćureće tamno meso, integralni pirinač i seme bundeve su dobri izvori cinka, koji smanjuje nivo hormona prolaktina u organizmu. Povišen prolaktin dovodi do seksualne disfunkcije. I na kraju da istaknemo da od svih namirnica, ipak, ostrige sadrže najveću količinu cinka.