Ljubav, sex i zdravlje - šta je primarno?

Po istraživačima sa univerziteta iz Ohaja polni odnos sa voljenom osobom je mnogo više od sexa. Romantičari smatraju da samo ljubav daje seksualnim partnerima osećaj potunog zadovoljstva. Cinici ističu da nije važno s kim, već koliko i kako. Ko je u pravu? O tome se raspravlja vekovima.

Opširnije...

Tableta ljubavi

Ljubav je samo biohemijska reakcija. Ako se to dokaže nauka će zadati udarac romantici i napraviće lek protiv ljubavnih jada, pišeThe Daily Mail.

Opširnije...

Za ljubomoru je potrebno troje

Da li je ljubomora normalni pratilac ljubavi ili je ona samo posledica naših strahova, negativnih misli i nesigurnosti u sopstvene vrednosti, svoja i partnerova osećanja? Šta je u osnovi nekontrolisanog besa koji nas preplavi kada pomislimo da nam je voljena osoba neverna ili nas ne voli?

Opširnije...

Letnje ljubavi

Letnje ljubavi su najčešće kratke i slatke, lebde između jave i sna. Leto je najerotičnije i najsenzualnije godišnje doba, tvrde seksolozi. Emotivno smo najotvoreniji, imamo više slobodnog vremena i prilika da upoznamo nekoga. Tako opušteni, neopterećeni zimskim brigama, naročito, na odmoru prepuštamo se ljubavi, romansi, flertu, preljubi...

Opširnije...