7 mitova o sexu

Postoje brojni mitovi o sexu, koji osobama koje u njih veruju onemogućavaju da postignu vrhunski užitak. Evo sedam najvećih koje trebate da srušite.

Pravi muškarac je uvek spreman za sex

Muškarci u proseku imaju jači libido od žena, ali to ne znači da su non-stop spremni za sex. Muškarci kao i žene imaju svoje bioritmove i seksualna želja im nije uvek ista. Nekada im umor, problemi na poslu, svađa sa partnerkom ubijaju želju za seksom.

Činjenica je da ima trenutaka kada je sve u redu, ali on ima samo želju da zagrli partnerku i utone u san, a drugi put pak oseća jaku seksualnu želju. Muškarac koji veruje u ovaj mit može bez razloga da misli da sa njim nešto nije u redu. Žena koja veruje u njega može misliti da nije dovoljno privlačna svom partneru.

Pravi muškarac nikad ne kaže "Ne"

Rašireno je verovanje da pravi muškarac mora da iskoristi svaku priliku za sex. Muškarac koji veruje u taj mit pokušava da ostvari seksualni odnos i sa ženom koja mu se ne dopada ako je "prilika zgodna". On smatra da će ga označiti kao šonju ako "ne pokuša". Muškarac ima pravo da kaže "Ne" ženi koja mu se ne dopada i da pri tome ostane pravi muškarac. Ako to ne zna on ne poštuje sebe. Sex kome je svrha samo očuvanje reputacije nije nešto posebno.

Sjajan sex je prirodan

Mnogi misle da za sjajan sex ne trebaju nikakvi preduslovi. Jednostavno par se "našao" varnica je sevnula i sve je bilo sjajno samo od sebe. Sjajnom sexu predhodi dobra komunikacija. Da bi došlo do vatrometa u krevetu partneri treba da znaju šta kome godi i potrude se oko toga. Oni koji veruju u ovaj mit propuštaju lepotu seksa ili nepravedno zaključuju da nisu našli pravu osobu pošto se nebo nije otvorilo.

Sex je samo seksualni odnos

Većina ljudi misli da su ako se nežnost nije završila seksualnim odnosom "promašili cilj" ili nisu završili posao. Uživanje je suština čovekove seksualnosti i ne ostvaruje se samo penetracijom. Mnoge žene najintenzivniji orgazam doživljavaju oralnom ili ručnom stimulacijom klitorisa, a ne mali broj samo na ovaj način može da ga doživi. Veliki broj muškaraca brže i intenzivnije doživljava orgazam pri oralnom seksu. Ako vođenje ljubavi uvek ima isti scenario može postati predvidljiv i monoton.

Poštene žene ne vole "seksi igračke"

Mnogi muškarci se ne usuđuju da svojim partnerkama predlože nešto drugačije u seksu, neku seksualnu igračku ili drugačiju pozu, jer ne žele da je uvrede, pošto "ona nije takva". Ima žena koje misle da su takve stvari namenjene samo "lakim" ženama. Međutim, ako par koristi ono što je za oboje prihvatljivo sex može biti samo interesantniji i bolji.

Veličina je najvažnija

Dobar ljubavnik mora da bude "obdaren". U stvari za dobar sex nisu presudni santimetri, već želja da se partner zadovolji. Ako muškarac zna šta njegovu partnerku najviše uzbuđuje i to primenjuje sex će za oboje biti izvanredan bez obzira na dužinu i debljinu. Verujući u mit o veličini mnogi muškarci sebe u startu pocenjuju, a žene smatraju da imaju obavezu da hvale dimenzije "njegovog ponosa".

U braku sex vremenom postaje lošiji

To važi samo za parove koji veruju u taj mit i mire se sa tim. Vremenom se strast u braku i vezi smanjuje, ali maštoviti parovi znaju da je razbuktaju. Oni koji se prepuštaju monotoniji imaju loš sex. Par koji ulaže u svoj seksualni život dobija dugotrajno zadovoljstvo. Takav par sex ne naziva bračnim dužnostima i ne doživljava ga kao obavezu koju treba povremeno odraditi.