Seks u snovima

Vođenje ljubavi u snu je virtuelno iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. O tim snovima se razmišlja, traži se objašnjenje, neretko se oseća krivica ili strah. Seks u snu se razlikuje od izražavanja strasti u realnom životu po izboru partnera, poza, mesta na kome se vodi, strasti, vrhuncu...

Zbog viška hormona testosterona "vlažni snovi" su češći kod muškaraca, dok žene čeće doživljavaju vrhunac u virtuelnom odnosu. Grupa seksologa i psihologa iz Njujorka je proučavala seks u snovima da bi otkrila njihovo značenje i poruku koju šalje podsvest. 

Sa stalnim partnerom

Ovo je jedan od najčešćih seksualnih snova.Spavač sanja da vodi ljubav sa stalnim partnerom, ali je to uglavnom na neki potpuno drugačiji način. Psiholozi smatraju da je osoba nezadovoljna seksom u stvarnosti. Jedan ili oba patrnera nisu opušteni, maštoviti ili se ustručavaju da izraze svoje seksualne želje. Posebno se žene ustručavaju da iniciraju novine u seksu i pokažu svoje želje, smatrajući da to može da bude pogrešno protumačeno kao iskustvo stečeno sa strane. Ako je partner u snu lepši, zgodniji i bolji nego na javi, to znači da osoba nije zadovoljna svojim izborom.

Sa strancem

Ljubav u snu sa strancem izražava ogromnu želju za avanturom, ali i za promenom partnera. Ove snove mnogo češće imaju žene . Nepoznati ljubavnik je strašno zgodan, lep i neverovatno seksepilan. Ako se u snu posle seksa javi griža savesti to znači da snevač nije spreman za promene na javi iako ih podsvesno želi.

Sa bivšom ljubavi

Kada sanja seks sa bivšim partenerom osoba obično pomisli da je nije prebolela. Naprotiv, taj san znači polako hlađenje i spremnost za novu ljubav. Bivši partner ne može momentalno da se izbaci iz misli, a nekad i iz snova, što je normalno i ne pretstavlja kočnicu za novu vezu. San o seksu sa bivšom ljubavi može da znači i neraščišćene račune sa njom. Izazvan je brigom oko podele imovine, alimentacije ili strataljstva nad decom.

Na javnom mestu

U snu o seksu na javnom mestu dominira strah, a sam seksualni čin je u drugom planu. Osobe koje ga sanjaju imaju neki strah na javi. Strepe od nekog događaja ili ih plaši neka osoba. Ovaj san je češći kod osoba koje imaju problema sa zakonom. Ako je osoba u emotivnoj vezi san ukazuje na probleme sa partnerom, nezadovoljstvo, strah od intimnosti, strepnju od raskida ili neverstva od strane partnera.

Sa osobom istog pola

Seks u snu sa osobom istog pola izaziva posle buđenja paniku, jer osoba pomisli da je promenila seksualnu orjentaciju. To posebno uplaši muškarce, pa čim se probude odjure da potraže savet psihijatra. Psiholozi i seksolozi smatraju da san nema veze sa seksualnom orjentacijom, već znači nezadovoljsvo na ljubavnom planu. Podsvest poručuje da hitno nešto treba da se menja. Ako poznaje ljubavnika iz sna to znači da osoba želi da se identifikuje sa njim, jer je smatra uspešnijom, boljom ili lepšom. Seks u snu daje mogućnost snevaču da bude na istom nivou sa sanjanom osobom.

Sa kolegama ili poznanicima

Ako sanja seks sa poznanikom koji je na javi uopšte ne privlači ili je čak odbojan osoba je ušla u monotonu kolotečinu, došlo je do stagnacije u vezi ili na poslu. San je odraz želje za promenom, za napredovanjem veze, poboljšanjem života ili posla. Ako je virtuelni ljubavnik privlačan na javi, značenje uopšte nije skriveno i san je odraz želje na javi.

Pervezni snovi

Mnogi pojedinci, koje sredina smatra za izuzetno moralne i uzorne, kada utonu u san sretnu se sa svojom mračnom stranom. Prisiljavanje sebe na masku poštenja i uzornosti strašno opterećuje osobu, pa ona u snu uživa u egzibicionizmu, sado – mazo seksu, striptizu ili postaje žrtva silovanja, bavi se striptizom ili prostitucijom... Ovi snovi mogu da budu tako iscrpljujući, da vode u bolest, ako se osoba iz korena ne promeni. San sanjaju primorani na šablon uspešnog poslovnog čoveka, uzorne majke, domaćice, dobrog prijatelja, a da zapravo nisu takvi.