Najveći muški strahovi u vezi sexa

Verovali ili ne, niste jedini. Čak i najsamopouzdaniji muškarci imaju svoje strahove kad je sex u pitanju. Evo šta ih najviše plaši:

Veličina penisa

Mnogi muškarci se brinu zbog veličine penisa. Strepe da zbog njegove veličine neće moći da zadovolje partnerku, da će da podbace kao ljubavnici. Stručnjaci savetuju muškarce da se povremeno podsete da veličina nije bitna, već način korišćenja "opreme".

Ljubavne tehnike

Čak i oni koji se hvale da su odlični ljubavnici ponekad se zapitaju da li to mišljenje deli partnerka. Ovaj strah posebno muči muškarce koji su u novoj vezi. Činjenica je da muškarac ne može da zna kakav je ljubavnik, osim ako mu partnerka to direkno i iskreno ne kaže. Njeni uzdasi mogu da budu orijentir, sem ako nisu odglumljeni.

Trajanje sexa

Većina se plaši da sex ne bude prekratak, a neki se plaše da ne bude predug. To ih muči zbog svršetka - da li će žena biti zadovoljna? Dužina seksa se ne meri minutima - dovoljno je dug ako oba partnera budu zadovoljena. Ipak, ako ste sigurni da prebrzo ejakulirate ili pak dugo ne možete da dostignete vrhunc razgovarajte sa stručnjacima. Problem je obično psihičke prirode i može da se reši.

Izostanak erekcije

Ovo je možda najveći muški strah. Muškarcima koji često razmišljaju o zakazivanju to se obično desi, jer izostatak erekcije izazivaju psihološke poteškoće. Veoma retko je uzrok fizičke prirode. Ako ne možete da prestanete da razmišljate o problemu obratite se psihologu ili psihijatru.

Trudnoća i polne bolesti

Ovo je čest strah muškaraca. Rešenje je jednostavno - koristite kondom i strah će nestati. Ako ste u stabilnoj vezi razgovarajte sa partnerkom i zajedno planirajte zaštitu.

Loš sex

Ne plaše se muškarci samo svoje uloge u seksualnom odnosu. Mnogi se plaše da će im sex sa novom partnerkom biti loš. Stručnjaci savetuju muškarcima da budu realni u svojim očekivanjima. Ako se odmah ne pokaže kao "ekspert" ne znači da je loša ljubavnica. Možda joj treba više vremena i zbližavanja.