Napitak astronauta podmlađuje

Napitak za astronaute može da smanji znakove starenja. Stručnjaci NASA (SAD) su, uglavnom nenamerno, stvorili veoma efikasan lek za borbu protiv starenja.

Piće poznato kao AS10, koje je dugo čuvano kao tajna, prvobitno je trebalo da štiti astronaute u svemiru od različitih vidova zračenja. Napravljeno je isključivo od soka egzotičnog voća, od kojih se neka teško nalaze u prodavnicama. 

Sastojci napitka su plod jestivog kaktusa, asai bobice (amazonska palma), šipak, acerola (malphighia glabra) poznata kao tropska višnja i grožđe. U sastav ulazi i plod koji se zove planinska breskva, poznat i kao Kinesko jagoda drvo (Yumberry, Myrica rubra), koji ne možete naći u prodavnicama, već na stranicama zooloških enciklopedija. Istovremeno su stručnjaci sa Univerziteta u Juti utvrdili da neobično piće za četiri meseca primene ublažava bore za 17%, a za 30% smanjuje opuštenost kože i druge dermatološke probleme.

Nijedno današnje kozmetičko sredsto ne može da se pohvali takvim uspehom. Tokom ispitivanja napitka nije uočeno nijedno neželjeno dejstvo, čak su svi ispitanici osetili priliv snage i poboljšanje opšte fizičke kondicije. Prema stručnjacima napitak je imao pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem, nervni sistem i u velikoj meri poboljšavao raspoloženje.

AS10 u velikoj meri neutrališe posledice oksidativnog stresa, koje se ispoljavaju na koži i glavni su krivac za pojavu znakova starenja. Prema stručnjacima upotreba ovog pića pomaže telu da se gotovo u potpunosti zaštiti od oksidativnog stresa tako da starenje kože može da bude potpuno zaustavljeno. Proizvodnja ovog napitka u komercijalne svrhe je veoma teška zbog nepristupačnosti osnovnih sastojaka.

Izvor