Srbi natprosečno seksualno aktivni

Građani Srbije prosečno vode ljubav 3,5 puta nedeljno, odnosno 182 puta godišnje, pokazalo je istraživanje kompanije "Dureks", prema kojem je svetski prosek - 103 seksualna odnosa godišnje.

Istraživanja pokazuju da su stanovnici Istočne Evrope uopšte najaktivniji kada je reč o vođenju ljubavi, sa 143 polna odnosa godišnje u proseku. Čak 44,2 odsto ispitanika izjavilo je da seksualne odnose ima dva do četiri puta nedeljno, a da jednom nedeljno ljubav vodi skoro 20 odsto njih.

Između pet i sedam odnosa nedeljno ima čak 13,4 odsto ispitanika, a 17 odsto anketiranih nije želelo da odgovori na postavljeno pitanje.

U anketi su učestvovali žene i muškarci stari od 15 do 54 godine. Ispitanici su prosečno imali 5,5seksualnih partnera. Njih 29,5 odsto je reklo da je imalo do četiri partnera, a upola manje (15,8 odsto), da je do sada ljubav vodilo sa više od 10 partnera.

Seksualno aktivne građane Srbije prilikom nezaštićenih seksualnih odnosa najviše brine činjenica da bi mogli da obole od side - to je izjavilo čak 63,5 odsto ispitanih. Na drugom mestu ih zabrinjava neželjena trudnoća (18,7), a potom druge polne bolesti (16,8).

Ipak, istraživanje pokazuje da kondom prilikom seksualnih odnosa ne koristi čak 43,8 odsto učesnika ankete. Najveći procenat onih koji koriste kondome (81,8) pripada grupi između 15 i 25 godina starosti.

Od ostalih podataka zanimljivo je da stanovnici Južne Amerike ljubav vode u proseku 138 puta godšinje, a stanovnici Zapadne Evrope 115 puta.

Stanovnici Severne Amerike i Afrike imaju najmanje polnih odnosa - 86 godišnje. Ali, kod Afrikanaca seksualni čin traje najduže - 24 minuta. Vođenju ljubavi Istočnoevropljani posvete prosečno 17 minuta, dok građani Zapadne Evrope takvom užitku posvete minut više.

Izvor