Britanka zatrudnela lečenjem Viagrom

Britanka koja je imala tri bezuspešna pokušaja vantelesne oplodnje (IVF) uspela je da zatrudni pomoću Viagre (sindenafil), javlja The Sun.

Keri Horan (Kerry Horan), kojoj je sada 34 godina je u braku pokušavala da zatrudni od 2002 godine. Posle tri godine njena trudnoća stara 12 nedelja završila se spontanim pobačajem. Sledeće 3 vantelesne oplodnje (IVF) nisu dovele do željene trudnoće. 

2009 Keri Horan se obratila Notingemskoj privatnoj klinici za lečenje steriliteta Care. Sprovedeno istraživanje je pokazalo da cirkulacija krvi u materici nije dovoljna da se sluzokoža razvije toliko da se embion usadi.

Lekar je preporučio korišćenje Viagre - leka koji poboljšava potenciju. Na tu ideju je došao zahvaljujući činjenici da lekovi iz te grupe poboljšavaju cirkulaciju krvi u unutrašnjim organima. Inače, sindenafi je prvobitno ispitivan kao lek za koronarnu bolest, ali se pokazalo da je efikasniji u širenju krvnih sudova polnih organa.

Po rečima Horn, kada je popila tabledu njena koža je pocrvenela što "nije prijatan osećaj". Međutim, ona je nastavila da koristi Viagru tokom devet dana.

Posle ultrazvučne kontrole utvrđeno je da je zadebljanje sluzokože materice (endometrijum) dovoljno tako da je sprovedena još jedna IVF. Ona je zatrudnela i u decembru 2009. godine rodila zdravu ćerku Grejs (Grace) tešku 3,73kg.

Izvor i slika mame sa "Viagra" bebom