Efikasna vakcina protiv raka dojke

vakcina protiv raka dojkeNa Medicinskom fakultetu Univerziteta u Vašingtonu pronađena je vakcina protiv raka dojke, koja može bezbedno da se primenjuje kod bolesnike sa metastazama raka dojke, piše Medical News Today.

Opširnije...

Pronađen lek protiv Behterevljeve bolesti

lek za Behterevljevu bolestKompanija Novartis je uspešno sprovela treću fazu kliničkog ispitivanja monoklonskiha antitela (Sekukinumab) koja imaju veliki uspeh u lečenju ankilozirajućeg spondilitisa, teške hronične bolesti vezivnog tkiva, kostiju i zglobova poznate kao Behterevljeva bolest.

Opširnije...

Kineski lek protiv ebole

lek protiv eboleKineska farmeceutska kompanija koja je usko povezana sa kineskim oružanim snagama i vojnom industrijom je izjavila da će uskoro da registruje lek protiv ebole, piše Reuters.

Opširnije...

Novi lek za akne

lek za akneNovi lek za lečenje akni je pena koja sadrži antibiotik monociklin. On ubija katerije koje izazivaju zapaljenjske procese na koži.

Opširnije...

Odobren lek protiv zavisnosti od alkohola

Na Evropskom tržištu je odobren lek protiv alkoholne zavisnosti Selincro (nalmefene), saopštava Mecidal Daily. Danska kompanija Lundbeck je dobila dozvolu da prodaje lek u svim Evropskim zemljama. U prodaji se očekuje sredinom godine.

Opširnije...

Još članaka...

  1. Neizlečiva gonoreja
Najnovije Vesti

Najnovije vesti iz sveta medicine, rezultati medicinskih studija i istrazivanja.

Zanimljivosti

Neobicni nacini lecenja, uloga robota u hirurgiji, neobicni faktori rizika za pojedine bolesti, neocekivani simptomi bolesti...