Neobavezan seks

Neobavezan seks je postao privlačan podjednako za žene i muškarce. Seks za jednu noć započinje lovom, uzbuđenje raste, sledi kratak, eksplozivan i strastven seks kao nagrada, a za njim ostaje zadovoljstvo. To može biti neverovatno iskustvo za pamćenje ili praznina koja se teško može ispuniti.

Seks za jednu noć je postala uobičajena stvar. Njegova privlačnost je u tome što se seksualna želja može zadovoljiti odmah, bez ikakvih obaveza. Seksualna glad se može utoliti bez ulaženja u njegov ili njen život. Ne morate znati njegove probleme, posao, prijatelje, roditelje...

Vrele veze koje se zavrašavaju, a da zapravo nisu ni počele predstavljaju opasnost, ako se prihvate kao uobičajen obrazac ponašanja. Onemogućiće osobama koje žele pravu ljubav da nađu srodnu dušu. Takvo društvo bi postalo hedonistička, narcisoidna, infantilna gomila pojedinaca koji samo gledaju da što pre zadovolje svoje potrebe. To je velika pretnja porodici, jer u takvoj atmosveri ljudi neće želeti da uđu u brak, a samim tim bi deca odrastala u nezdravim uslovima.

Sve više je mladih koji ostaju da žive sa svojim roditeljima bez želje da zasnuju svoju porodicu. Iz primarne porodice prave izlete na jednu ili nekoliko noći. Postaju sve češća jednošlana domaćinstava. Njega čini žena, koja povremeno na kratko "privede" muškarca, naravno uvek drugog.

Seks bez obaveza su započeli muškarci šezdesetih godina prošlog veka. Odbacivali su devojke koje su želele ljubav i brak. Oni su od veze želeli samo seks. U međuvremenu su se pojavile devojke, amazonke, koje preduzimaju inicijativu. Amazonke osvajaju i zavode muškarce. Nesputano izražavaju svoje seksualne želje, zadovoljavaju ih i na kraju ostavljaju. Devojke su preuzele osobine muškaraca, jer su posmatrajući brakove svojih roditelja zaključile da muškarci bolje prolaze u životu, a da žene bivaju žrtve.

Neobavezan seks ne mora biti samo avantura za jednu noć. To može da bude veza koja se u žargonu zove "šema" ili "kombinacija" gde se partneri "viđaju" povremeno tj. prema potrebi. Takva veza je površna. Opstaje dok je seks interesantan, a bez ljubavnog okvira to nije dugo.

Izrazi kao udvaranje i prilaženje devojci izumiru. Zamenjuje ih muvanje, koje pokazuje suštinu novih odnosa. Važno je zgrabiti, uzeti odmah ono što želiš, iskoristiti nekoga. Neobaveznom seksu pribegavaju osobe koje se plaše bliskosti i vezivanja. To su osobe koje su sebi zabranile ljubav.

Mladi sve više seks doživljavaju kao zabavu koja nema veze sa ljubavlju. To je "sport" koji pruža zadovoljstvo, a za uzvrat ne traži ništa. Blic avanture su za mnoge pravi izazov, ali nije malo onih koji su zbog takvog ponašanja usamljeni i osećaju prazninu. Zabrinjavajuće je što sve više mladih smatra da je jednokratna zabava normalna i da u tome nema ničeg lošeg, da niko nije iskorišćen, jer je to obostrano zadovoljstvo. A gde je tu ljubav?