Deset tajni vrhunskog seksa

Kako će vam biti u seksu zavisi od vašeg stava prema svom seksualnom životu. Sledeći deset saveta možete poboljšati svoj ljubavni život i seks učiniti vrhunskim.

Hrabrost

Ako ste dovoljno hrabri da prevaziđete strah, stid i predrasude koje vučete iz detinjstva možete ostvariti vrhunski seks. Strah je najveći neprijatelj sjajnog seksualnog odnosa. On sputava parove da pokušaju nešto novo i da kažu šta im prija, a šta smeta. 

Sloboda

Potpuno seksualno oslobođen par ne razmišlja šta i kako da radi. On primenjuje ono što mu prija. Ne opterećuje se razmišlanjem o tome kako "to drugi rade". Ne upoređuje se sa "lovačkim" pričama drugih parova ili sa scenama porno filmova. Poređenje sa drugima ne pomaže, već opterećujuće. 

Prepuštanje

Vrhunsko zadovoljstvo možete postići samo ako se potpuno prepustite partneru. Ako se opterećujete razmišljanjem i nastojanjem da vam bude lepo ne možete ostvariti potpunu bliskost i vezu sa partnerom koja vodi vrhunskom užitku.

Nesebičnost

Da bi ste dobili zadovoljstvo, morate i da ga pružite. Ako ima ljubavi važe zadovoljstvo će vam biti podjednako važno i slatko kao i partnerovo. U neobaveznom seksu ćete, takođe, dobiti onolko koliko pružite. 

Ne stidite se

Veoma je važno da znate da kažete partneru šta osećate i želite, a da ga ne povredite. Kao posledica patrijarhalnog vaspitanja kod mnogih parova se javljaju inhibicije. One su ubitačne za seks. Pođite od toga da sve što kažete u krevetu ostaje između vas dvoje i može vam samo pomoći. Ako pobedite svoj stid i partneru će biti lakše da se otvori i izrazi svoje želje. 

Stručna pomoć

Mnogi parovi se ne usuđuju da zatraže pomoć terapeuta. Ako imate probleme u seksu koje ne možete sami da rešite to ne znači da vam stručno lice ne može pomoći. Ono što vama izleda kao nepremostiva prepreka za njih su dobro poznate stvari koje se savetom mogu rešiti.

Zdravlje

Zdrav čovek može više da uživa u seksu. Nekada se bolest ne može izbeći, ali zdravim navikama, pravilnom ishranom, bavljenjem sportom, izbegavanjem nezdravih navika, kao što je pušenje, mnogo se doprinosi zdravlju, a time i seksu. Sa druge strane, dobar seks povoljno deluje na zdravlje.

Širok vidik

Predrasude sputavaju ljude u svim sverama života, posebno u seksu. Ako čekate da muškarac preduzme inicijativu, mnogo možete propustiti... Ako su vaša shvatanja ograničena seks će biti siromašan.

Erotičnost

Seks započinje van kreveta. To su nežnosti koje partneri razmenjuju, podrška i pomoć koja se pruža uvek, a ne samo onda kada se planira seks. Ako ste posvećeni partneru nezavisno od seksa i sam seksualni odnos će biti mnogo bolji. Pri vođenju ljubavi ne usredsređujte se samo na genitalije. Milovanje i ljubljenje svih delova tela dovodi do eksplozivnog orgazma.

Šala

Seks nije posao koji treba ozbiljno "odraditi". Šalite se, jer smeh opušta, daje veću bliskost među partnerima i omogućava lepši odnos. Čaki kada nije sve sjajno, neprijatnu stvar okrenite na šalu. To će vas opustiti i osloboditi straha da će se neprijatnost ponoviti.