Koga "pecaju" savremene sponzoruše

Od kako je sveta i veka postoje devojke čiji je životni cilj da se udaju za dobrostojećeg muškarca, koji može da im obezbedi lagodan život. To je suština zanimanja koje se zove sponzoruša, dok lista poželjnih muškaraca podleže promenama. Evo koga love savremene sponzoruše:

Uspešni web preduzetnici 

Današnje sponzoruše ne gledaju lekare i inžinjere. Sada su na vrhu spiska poželjnih muškaraca osobe čiji je posao vezan za web. To su muški primerci programera koji odlično zarađuju ili vlasnici uspešnih firmi čiji je posao vezan za web.

Ova lovina se nalazi na stručnim programerskim skupovima. Sponzoruši nije interesanran radni deo konferencije. Ona kreće u lov za vreme pouze i nije joj teško da "smota" štrebera koji nije dangubio po splavovima. Nakon godina učenja oni jedva čekaju da ih startuje neka devojka, koja i ne mora da bude preterano atraktivna.

Političari

Oni su i ranije bili omiljena lovina. Promenile su se samo sponzoruše koje ih tipuju. One znaju da sadašnji političari vole atraktivne bivše voditeljke ili manekenke. U moru TV stanica nije mnogo teško pojaviti se na ekranu. Uostalom to može da se plati u različitoj "valuti". Može da bude dovoljan i profesionalan photo sesion. Devojkina burna prošlost je samo plus. Da bi ulovila ovaj primerak muškoga roda sponzoruša može da se učlani u stranku što nije obavezno, može samo da se kreće po njihovim skupovima.

Sportisti

Ranije su bili interesantni fudbaleri. Međutim, oni se žene mladi, ulažu novac u restorane ili kozmetičke salone svojih supruga koji propadaju. Da sponzoruša želi da radi, da vodi uspešan posao ne bi tražila sportistu. Njoj treba kraći i lakši put do novca i stvari koje on omogućava.

Poželjan sportista je teniser. Od malih nogu je ambiciozan, vredan, radan, a povučen. Lov na njih je najteži - što je teniser uspešniji (čitaj bogatiji) zahteva više rada na osvajanju. Za tu lovinu je potreban dugotrajan specijalan rat. Sponzoruša mora godinama da bude uz izabranog tenisera, da se druži sa njim ili da ima zajedničke prijatelje. Za sve to vreme mora da gaji imidž fine devojke iz komšiluka iz dobre porodice.

Tatini sinovi

Tatin sin nema određeno zanimanje. Verovatno je na nekom državnom platnom spisku - zaposlio ga tata. Uglavnom se nezna šta radi na poslu, osim što podiže dobru platu. Životni cilj mu je da nasledi očevu imovinu. U međuvremenu se kreće po fensi restoranima, proslavama, in mestima i manifestacijama.

Rastući u očevoj senci, on je nesiguran, pa mu treba jaka i odlučna žena (čitaj prefrigana, namazana svim farbama). Tu stupa na scenu pametna, ambiciozna sponzoruša, koja lovinu nalazi na fensi mestima.

Direktori

Na prvi pogled slični su preduzetnicima iz prve grupe, osim bitne razlike. Dok su programeri radni, otvorenog uma, pa im se retko dešava da nakon prve veće zarade odlete u oblake, direktori su nakon kraćeg političkog stranačkog staža upali u poslovna odela i pomislili da je ceo svet njihov.

Pošto su do juče bili studenti skromnog finansijskog stanja, sada to ubrzano nadoknađuju. Oni su hedonisti i boemi pa ih sponzoruše nalaze po kafanama i restoranima gde se dobro jede. Poznaju ih lako po odelima.