Priligy - tablete protiv prerane ejakulacije

Prerarana ejakulacija će biti prošlost

Novi lek protiv prerane ejakulacije, Priligy, moći će da se nabavi isključivo preko interneta.

Priligy, je po hemijskom sastavu dapoxetin. Pripada grupi antidepresiva selektivnih inhibitora preuzimanja serotonina, gde spadaju i poznati fluoksetin, duloksetin, sertralin i mnogi drugi. Lekovi iz iste grupe mogu produžiti seksualni odnos nakon dugotrajne primene. Za razliku od njih, dapoxetin deluje već sa prvom tabletom koju treba uzeti jedan do tri sata pre seksualnog odnosa. 

Lek ne deluje slično Vijagri. On menja nivo hormona serotonina u mozgu, koji pomaže muškarcu da ima veću kontrolu u trenutku dostizanja vrhunca, tako da može da ga odloži.

Kako su pokazala klinička ispitivanja, muškarcima kod kojih je seksualni odnos trajao kraće od jedne minute, nakon tablete od 30mg odnos se produžavao za 2 minuta i 47 sekundi, a nakon 60mg leka za 3 minuta i 19 sekundi u proseku.

Lek je dostupan u nekim evropskim zemljama, ali nije dobio odobrenje za korišćenje u Britaniji. U nekim zemljama lekari imaju pravo da propisuju lekove koji nisu dobili licencu, ako smatraju da odgovarajuća zamena ne postoji.

Pošto dapoksetin nije licenciran, kompanija Lloyds Pharmacy, koja ga proizvodi pod imenom Priligy, će ovaj lek prodavati isključivo preko nterneta. Korisnici će moći da nabave lek ako dobiju recept nakon online konsultacije lekara. Cena kutije sa tri tablete od 30mg iznosi 76 funti (oko 90 eura).

Online kupovina je posebna povoljnost, jer se osobe sa prevremenom ejakulacijom obično stide da se obrate lekaru.