Pretraga pitanja:

Za danas je popunjen broj pitanja na koji smo u mogucnosti da odgovorimo. Nadamo se da imate razumevanja i da cete pitanje postaviti narednog dana.
Odgovoreno: 10.3.2010.

Postovani.! Imam alcoholnu miokardiopatiju. Nemam nikakve masnoce u krvi niti bilo sta. Kada pijem onda mi je pritisak izmedju 140/110 I 130/100 a nekada je 130/90 u zavisnosti koliko cesto pijem i u kojim merama. Dakle kada alcoho,l uopste ne pijem onda mi je pritisak nakon 10 setak dana bez pica bude 120/80 110/75. E sada su mi rekli da imam dosta tecnosti u organizmu i dali mi neke tablete da pijem za izbacivanje tecnosti. Hemopres. Medjutim Kako da pijem te tablete kada one snizavaju pritisak????? sto znaci kada sada imam 120/80 kako cu piti te tablete ???izbacivace tecnost. To deluje na turbule naravno i sta ce onda biti? Dali ikakav drugi lek postoji ili bilo koji drugi nacin da se tecnost iz organizma izbacuje (A) da to nema nikakve evze i da ne snizava krvni pritisak???? S`Velikim postovanjem se zahvaljujem na vasem utrosenom vremenu na moje dostavljenoi pitanje.! Pozdrav.!

Postovani, krajnje je vreme da prestanete da pijete alkohol. Hemopres moze da snizi krvni pritisak, ali Vi morate izbaciti nagomilanu tecnost. Snizenje pritiska ne mora da bude znacajno i da Vam mnogo remeti kvalitet zivota. U principu diuretici vise snizavaju dosta povisen, nego malo povisen pritisak. Postoje i cajevi koji uticu na izbacivanje tecnost tj. deluju diuretski (breza npr.), ali to obicno nije dovoljno kod veceg nakupljanja tecnosti. I diuretski cajevi snizavaju krvni pritisak.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Postovani, molim Vas da mi date Vase misljenje i savet. Radila sam punkciju stitne zlezde, u rezultatu pise sledece: u dobijenom punktatu stitaste zlezde se nalazi velika kolicina koagulisanog inaktivnog koloida, brojni eritrociti i pojedinacne pravilne folikularne celije sa umereno obilnom citoplazmom i tamnim, pravilnim, centralno postavljenim jedrima bez mitoza. Dijagnoza: Struma colloides cystica glandulae thyreoideae. E040 Hvala!

Postovana, to nije zabrinjavajuci nalaz. Stitna zlezda je uvecana zbog postojanja cista, ciji je sadrzaj uobicajen (nije tumor).
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Postovani. Pre dva meseca otac mi se operisao od kamena u zuci, sve ovo vreme je na strogoj dijeti.Interesuje me kada ce moci da prekine sa dijetom i nastavi sa normalnom ishranom. Inace krvna slika mu je u granicama normale. Unapred zahvalan na odgovoru.

Postovani, Vas otac vec moze postepeno da prelazi na normalnu ishranu, s tim da jos neko vreme izbegava przenu hranu, koja inace nije zdrava, tako da njenim izbegavanjem samo poboljsava svoje zdravstveno stanje. Ishrana sa manje masnoce nije razloga da on ima losu krvnu sliku, bas naprotiv, takvom ishranom smanjuje rizik od srcanih bolesti. Treba da jede cesce po malo.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

secer mi je 7,trigleceridi 3,12,t4 218.uzimam dijanu,anti bebi.pre mesec dana secer bio 8.5,tgl 3,80.pazim sad malo na ishranu.sta dalje.

Postovana, Vi trebate puno da pazite na hranu i da se javite internisti za lecenje dijabetesa i povisenih masnoca. Ako ste gojazni treba da smrsate. Kod takvih rezultata nije pametno da se koriste antibebi pilule.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Sta preporucujete od preparata kod zadebljane plucne maramice?

Postovani, prvo treba da se utvrdi uzrok zadebljanja plucne maramice, pa tek onda sledi terapija.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Uradila sam analize nekih hormona i rezultati su sledeći: FSH - 1.80mIU/ml (pripadam nekakvoj lutealnoj fazi) i FT3 - 3.50 pmol/l da li je to ok Pozdrav, unapred zahvalna

Postovana, FT3 je snizen, dok je FSH 1.80mIU/ml normalan za lutealnu fazu.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Da li je ispravno raditi ispitivanje prohodnosti jajovoda, a da pre toga nisu uradjeni brisevi tipa chlamidija, mikrolazma itd ? hvala unapred......

Postovana, nije ispravno raditi ispitivanje prohodnosti jajovoda, a da pre toga nisu uradjeni brisevi tipa chlamidija, mikrolazma itd.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Postovani doktore,imam 14 godina.Imam problema poslije rezanja noktiju.Bilo sta da dodirnem hvata me jeza.To traje 4-5 dana dok nokti ne krenu ponovno da rastu.Sta da radim?Isao sam kod doktora koji mi je rekao da uzimam B-complex posto ne mogu piti mlijeko(ne volim),to mi nista ne pomaze.U cemu je problem?Molim sto prije odgovorite!Unapred hvala!

Postovani, ne secite mnogo nisko nokte, nastavite B complex. Mlecne proizvode morate da jedete. Ne morate meko da pijete, jedite jogurt, sir i druge mlecne proizvode.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

Postovani doktore zanima me ovaj nalaz,ako mozete da mi objasnite.U plucnom parenhimu,desnog pl. krila nema sigurnih znakova za diseminaciju primarnog obolenja,u gornjim partijama prisutne su dve nodularne formacije,najverovatnije vascularne prirode.U mekim tkivima levog hemitoraxa prema l. aksili prisutna je osteoliza prednjih okrajaka 1,2,3,4,koja infiltrise m.pektoralis majoris,rebra sa velikom solidnom nehomogenom,neostro organicenom tumorskom formacijom,velicine 65*43*105mm,.U medijastinumu se ne vide pat. uvecane lgl. U pl.cavumu levo,pleuralni izliv. jetra normalne velicine,homogena.Slezina normalne velicine,homogena. Nadbubrezne zlezde nidu pat. uvecane.Hvala unapred.

Postovana, rezultat nije dobar, jer je uoceno postojanje tumora, koji je zahvatio veliki grudni misic i rebra. Dobra strana nalaza je sto nema sirenja u drugo plucno krilo, jetru i druge organe.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 10.3.2010.

postovani doktore, Imam 66 godina i vrlo varirajuci pritisak, nekoliko dana bude nizak 100 sa 50, pa cak i 86 sa 50, tako da tih dana ne smem uzimati monopril i bromazepam, a onda kada mi uvece dodje u neku normalu ja popijem lekove da bi ujutru poceo da se povecava i do uvece ne mogu da ga smirim i pored uzimanja monoprila, bromazepama, pa cak i izgrickam nifelat, i sto vise uzimam lekove on sve vise raste tako da dostigne vrednosti 220 sa 130, a na kraju uzmem brufen i knkord i nekako se smiri, a onda nastavi 2-3 dana da pravi male oscilacije i posle toga opet nekoliko dana znatno nizak. Molim Vas uputite me sta da preduzmem i gde da se obratim za pomoc

Postovana, morate se javiti kardiologu, da bi vam odredio odgovarajucu terapiju sa kojom ce varijacije pritiska biti manje. Brufen ometa delovanje antihipertenzivnih lekova. Vi iz nekog razloga imate poverenja u njega (to je placebo efekat). Verovatno se manje plasite kada ga popijete i lakse se umirite, pa to utice na snizenje pritiska.
Vas Porodicni Lekar

Prikazi: