Pretraga pitanja:

Za danas je popunjen broj pitanja na koji smo u mogucnosti da odgovorimo. Nadamo se da imate razumevanja i da cete pitanje postaviti narednog dana.
Odgovoreno: 22.7.2010.

Postovani, pre tri dana pojavio mi se svrad na unutrasnjem delu usnica (malo su vece nego uobic ajeno), pomislila sam prvo da je iritacija jer sam taj dan bila na bazenu a voda i nije bila najc istija, bila sa dve nedelje prehladjena tj. vise virus, i pila sam samo mukodin zbog sekreta (prelezala sam na nogama , zato se i oduzilo). Medjutim, sutradan taj svrab je bio uc estaliji i pojavio sekret koji je suvkast (male kolicine) pa sam nazvala svog ginekologa i ispricala ovo isto, i ona mi je predlozila da probam sa vaginaletama jer misli da je kandida. U apoteci su mi dali Gino-daktanol i canesten kremu zbog spoljog svraba. Da li je ta terapija uredu i koliko dugo treba da je koristim. Hvala unapred

Postovana, kod kandide sekret je bele boje. Terapija je u redu za gljivicnu infekciju. Koristite sedam dana, pa nakon sledece menstruacije stavljajte nedelju dana vaginalete od kantariona. U ishrani smanjite secer,a povecajte jogurt i beli luk.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 22.7.2010.

Postovani, interesuje me da li se hlamidija moze preneti ne seksualnim putem? Vec duze vreme ne mogu da ostanem u drugom stanju pa se sumlja da je hlamidija jedan od uzrocnika. Jos nesto i kod partnera je konstatovan isti problem pa smo imali oboje terapiju.

Postovana, Hlamidija je veoma neotporna bakterija, ali moze izvesno vreme da prezivi na prljavim rukama, peskiru ili nekom drugom predmetu, tako da su moguci i neseksualni putevi prenosenja.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 22.7.2010.

Postovani doktore molim vas da mi odgovorite sta mislite vi za caj PaiyoujiTea procitao sam da je dobar za skidanje kile jel je stetan za zdravlje i sta mislite dali mogu koristiti. Unapried hvala na odgovor

Postovani, caj nije preporucljiv za osobe koje imaju bilo koje oboljenje srca, krvnih sudova i pluca. Na osnovu toga se moze posumnjati da caj osim navedenih biljnih, zdravih sastojaka sadrzi i nesto sto deluje na centar za glad u mozgu. Ne sumnjam da smanjujuci apetit olaksava mrsavljenje, ali se bojim da je stetan po zdravlje. Uostalom i sam proizvodjac istice da osobe koje imaju bolest srca, krvnih sudova i pluca ne treba da koriste caj.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 22.7.2010.

Postovani, Od decembra prosle godine se lecim od vaginitisa. Prvih 5 meseci je uzrocnik bila eserihija koli, koju sam lecila raznim antibioticima (cefaleksin, panklav, ciprocinal...) i vaginaletama (povidon jod, macmiror, poliginax, neopenotran) po antibiogramu. U maju nalaz cervikalnog brisa pokazuje mali broj bakterija eserihija koli i veoma veliki broj enterokokus za koje su mi prepisane vaginalete eritromicina i nistatima, takodje prema antibiogramu. Medjutim, poslednji nalaz CB je isti - enterokokus spp veoma veliki broj i eserihija koli mali broj. Poslednja tri meseca pijem probiotike za obnavljanje vaginalne flore. Koja je Vasa preporuka u ovom slucaju? Jasno mi je da su ove infekcije uporne i da se dugo lece, ali izgleda da u mom slucaju antibiotici ne daju zeljene rezultate. Hvala unapred!

Postovana, enterokokus najcesce izaziva infekcije kod osoba sa oslabljenim imunitetom. Osim probiotika,koristite sto vise jogurta u ishrani, jedite dosta voca i povrca, belog luka, maslinovo ulje, morske ribe (losos, skusa, tunj), brusnicu susenu i sok od brusnice. Ne nosite ves od sintetickog materijala, tesan ves, tange, unihop i tesne farmerice.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 22.7.2010.

Postovani. od pre mesec dana imam jak bol u donjem stomaku, taj bol uopste neprestaje, Uradjene su mi analize krvi i mokrace u redu, bio sam kod urologa, on je ultrazvukom utvrdio da je prostata u redu, bubrezi u redu i ostalo sa uroloske strane. Inace imam 32 godine. Urolog me je poslao kod hirurga da proveri kilu, hirurg je rekao da nemam kilu. Ja sam pre mesec dana imao endoskopski pregled debelog creva, imam hemoroide pa su mi rekli da to moram uraditi ( sad zalim sto sam radio to jer je ionako besmisleno ) a to jutro posle tog pregleda jako me zaboleo donji stomak sa obe strane, bol je trajao otprilike 2 dana, onda je prestao, i posle jedno 5 dana po sred donjeg stomaka kao da mi je neko ubacio metalnu kuglicu, odmah se manifestovalo da nemam normalan osecaj da mi se mokri, tesko mokrim uz bol erekcija uz bol, kad trcim boli me, kad sedim boli me. Odmah sam primetio da stomak kao da nije moj, ispod pupka sa leve strane ko da povremeno se stomak spusti, ili kao da izadje kvrga, ne tvrda meka. A zadnjih nedelju dana cini mi se da mi se i donji stomak promenio i sa leve i desne strane i da je tvrdji. Sam mogu da napipam stomak da se ne prazni besika normalno. To mi je napipao i rekao lekar opste prakse, ali posto je urolog rekao da je sve u redu kao i hirurg, lekar mi je dao samo baralgin. Ja sam ocajan ne znam kome da se obratim, ni kakav pregled da trazim, jer ne mogu da shvatim da lekar napipa da mi je neispraznjen stomak i na sve to mi da baralgin. ne mogu od konstantnog bola da zivim, a nisu mi nasli nista ili sam naleteo ne znam na kakve lekare. Ako bi mi dali savet sta pretpostavljate da mi je i kom tipu lekara da se obratim bio bih vam zahvalan.

Postovani, ponovite pregled mokrace sa urinokulturom, dajte bris uretre na mikoplazmu, ureaplazmu i klamidiju i opet se javite urologu. Nekada zapaljenje prostate nije lako dijagnostikovati, pogotovu kada ide bez bakterija u mokraci.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 21.7.2010.

Molim Vas da mi odgovorite: koliko je stetna povremena (jednom u godini) upotreba ENDOMETRILA? Cerka, zbog boravka na moru i odlaganja menstruacije,pije po 1 tabletu dnevno 5-7 dana. Sada ima 25 godina a od svoje 19 godine leti praktikuje odlaganje menzisa.Menstruacije su uredne. S postovanjem i hvala unapred!!!!

Postovana, Endometril koriscen jednom godisnje ne bi trebao da dovede do hormonskog poremecaja. Sa druge strane kao i ostali hormonski preparati moze da osteti zenino zdravlje. zato je nepotrebno njegovo koriscenje kod urednog menstualnog ciklusa. Cerka zna kada ce od prilike da ima menstruaciju i prema tome treba da planira godisnji odmor.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 21.7.2010.

Postovani, Moj sin treba da primi zadnju dozu Pentaxima, medjutim doktorka nije raspolozena da ga da sa objasnjenjem da je igla mala za dete od 19 meseci pa ce biti komlikacija, bolje da se da klasicna vakcina DiTePer. Beba je od pocetka dobijala Pentaxim. Da li je u pravu dr? Da li moze da se koristi druga igla? Srdacan pozdrav.

Postovana, igla nije razlog da se ne da vakcina. Moze da se koristi i neka druga igla. Komplikacije vakcine, koje nisu ceste, nisu povezane sa iglom, vec su to nepredvidljive reakcije decijeg organizma na sadrzaj vakcine. Da bi se smanjio rizik od komplikacija vakcina se daje kada je dete zravo.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 21.7.2010.

POSTOVANI DOKTORE,NASA CERKA OD 12 GODINA SU SE POJAVILA KANDIDA KOJU SMO TRETIRALI PREPISANOM MASCU NISTATIN,DA BI JOJ NAKON 20 DANA U KONTROLNOM BRISU NASLI MNOGO MANJI BROJ KANDIDE ALI IZUZETNO VELIKI BROJ STREPTOCOCCUS AGALACTIAE....ZA POJAVU ISTIH NE ZNAMO RAZLOG SAMO BI IZBACILI LICNU HIGIJENU ILI PAD IMUNITETA...STA JE VAS PREPORUKA ZA DALJE LECENJE?UNAPRED ZAHVALNI...

Postovani, bakterija streptococus agalactiae izaziva infekcije kod osoba sa smanjenim imunitetom. Kandida takodje, kao i kod osoba koje su koristile antibiotike, koji unistavaju ostale bakterije,cime se smanjuje konkurencija gljivici kandidi koja se u tim uslovima prekomerno namnozi. Lecenje sprovodite samo po rezultatu brisa i antibiograma. Za jacanje imuniteta potrebnoje sto vise voca, povrca, belog luka, probiotskog jogurta, morskih riba (losos, tunj, skusa) i maslinovo ulje. Ova vrsta streptokoka se i normalno nalazi ucreviima i mokracnopolnim organima zene. Uz uobicajenu higijenu i dobar imunitet ne izaziva itegobe. Nekada se poremeti uobicajena crevna i vaginalna flora i dolazi do pojave tegoba. Nekada sam organizam svojim imunitetom uspe da se izbori sa bakterijom streptococus agalactiae, dok je nekad potrebno koristiti nekoliko antibiotika po antibiogramu.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 21.7.2010.

Postovani,ako mozete da mi odgovorite, porodila sam se carskim rezom 30.marta, kada treba da ocekujem prvu menstruaciju, i da li ce u pocetku biti oskudna?. Ja dojim ali ne svaki obrok, beba uzima i formulu.Hvala , pozdrav!

Postovana, nema pravila, u principu zene koje ne doje ili slabo doje dobijaju ranije menstruaciju od onih koje doje. I kod ista zena ne mora da bude isto sa svom decom. Hormon prolaktin koji utice na dojenje koci pojavu menstruacije. Zato zene koje ne doje mogu da dobiju menstruaciju vec nakon 45 dana od porodjaja. Carski rez ne utice na to kada ce doci prva menstruacija. Ne postoji pravilo po kome mozete izracunati kada ce to da se desi. Vazno je da znate da moze doci do ovulacije vec pre prve menstruacije, pa ako ne koristite kontracepciju mozete da zatrudnite. Prva menstruacija ne mora da bude manje obilna nego inace.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 21.7.2010.

Moja cerka(18) godina, ima ucestale napade(ja ih tako zovem) koji se manifestuju kao pritisak na grudima, ogromno drhtanje ruku, toliko se tresu da ne mozes da ih zaustavis, osecaj da ce se onesvestiti, kocenje ruku i nogu i trnjenje.Ona tada kaze da ne soeca ni ruke ni noge i one su zaista tada skroz bele i hladne. Obavile smo sve preglede: skener glave na Stomatoloskom fak. - sve ok., magnetna rezonanca u bolnici Kragujevac- sve ok, ocni, internista itd.. Na kraju je posecivala psihologa koji kaze da su kod nje to odlozeni stresovi. Ja sam sa dvoje dece napustila kucu pre 4 godine, jer je suprug bivsi maltretirao mene i decu. Nismo to mogli da trpimo i ostisli. Oni su odrasli, psiholog kaze da ona sada ispoljava to sto nosi u sebi u vezi toga kako je njen otac postupao prema meni i okolini. Ona se malo smirila posle tih razgovora, ali sada se to ponavlja. Cak je sinoc imala jos jaci napad ovog puta sa gusenjem u grlu kolutala ocima i jedva sam je smirila cak sam joj dala bensendin. Molim Vas sta mi predlazete? Imala je i velike herpese usled tih napada. Bojim se da se jos vise ne razboli usled ovih napada jer joj se ceo organizam pokida dok to traje. Majka

Postovana, veoma je vazno da vi i cerka znate da je to anksiozni napad tj. napad straha. Taj strah i uznemirenost dovode do organskih tegoba (somatizacija) koje su jasno vidljve. Vazno je da znate uzrok tegoba i da to stanje moze da se izleci. Potrebno je da se javi psihologu i nastavi psihoterapiju (razgovore) ili da se javi psihijatru. Ako se leci nece dobiti organsku bolest zbog tih psihickih tegoba. U koliko se ne leci kasnije moze doci do organskih problema npr. povisenog krvnog pritiska.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 20.7.2010.

Postovani, zadnju menstruaciju sam imala 26-og juna.Uvek dobijem dan pre i menstruacije su mi uredne.Grudi su me uvek do sad bolele 10 dana pre menstruacije a ovog meseca su pocele da me bole i da oticu ranije, vec 9-og jula.Natekle su i bolne kao pred svaku menstruaciju.Imala sam nezasticen odnos(prekinut snosaj) u vreme plodnih dana(9-og i 10-og jula).Izrazito sam nervozna zadnjih dana i osecam blaga probadanja u predelu desnog jajnika.Test na trudnocu sam radila jutros i negativan je,mada,mozda je rano za test.Glavni problem je sledeci: juce sam stisla bradavice na grudima i izasao je neki iscedak,svetlo maslinaste boje,lepljiv,na obe bradavice.Ne pojavljuje se sam vec samo stimulacijom bradavice.Grudi pregledam,nista nisam napipala,nema nikakvih drugih promena.Molim Vas objasnite mi sta je to i da li bi to moglo da bude povezano sa mogucom trudnocom? Izvinite na opsirnosti i hvala puno

Postovana, potrebno je da uradite bris sekreta iz dojki zbog njegove boje. Takva boja istina nije sumnjiva na tumor, cesto je normalna, ali moguce i da je u pitanju neko zapaljenje. Test na trudnocu je najbolje raditi nekoliko dana nakon kasnjenja menstruacije. Lucenje kolostruma, mleka zuckaste boje ili bistrog se javlja od petog meseca trudnoce, a kod nekih zena tek nakon porodjaja. Znaci sekret iz dojki nije znak trudnoce, ali nije ni garancija da niste trudni. Strpite se jos nedelju dana pa ponovite test i javite se ginekologu.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 20.7.2010.

Zdravo Doktore opet se ljavljam u vezi mame,kratko imala je zapusenje vena ,Ona je dijabeticar prima insulin24edinica ujutro i 14 uvece.retko sada dolazi do 15 obicno svaki dan joj merim negde do 10 joj stize posle rucka ujutro je 7,8 ili8,7 t pritisak 160 srcevi100.Pitanje je rana joj se zatvorila posle 2meseca nakon operacije.Cista je pomalo hodala sad malo vise ali noga joj trne u prstima plasise da nece da joj se otpuste ima cirkulacije vidise noga je topla i crvena malo i otekne .sta treba raditi pazi sta jede obicno joj je 15 kad nesto mrsno pojede i to vec neradi vise salata i produkti sa malo mrsnotija i secera vise zitarica za dijatalci.kada ce moci da hoda normalno,koliko vremena treba proci da brze hoda i da joj ne trne i otekuje.Molim za odgovor pozdrav mili doktore

Postovana, najvaznija preventiva je normalizacija secera. Da bi cirkulacija bila sto bolja i da bi se komplikacije secerne bolesti razvijale sto sporije potrebna je pravilna ishrana i doza inzulina. Secer treba da bude normalan ili sto blize normali, masnoce takodje, a krvni pritisak normalan. Trnjenje prstiju je jos jedna komplikacija secedne bolesti (dijabeticna neuropatija tj. promene na nervima). da jede manje masnu i slatku hranu. Hrana koja sprcava trombozu je: beli i crni luk, morske ribe (losos, skusa, tuna, sardine), ljuta paprika, djumbir, karanfilic (zacin), povrce, maslinovo ulje, a od pica zeleni caj i po jednu casa crnog vina dnevno.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 20.7.2010.

Postovani doktore, pre godinu dana sam pila caj od marulje(ocajnice), koja mi je regulisala ciklluse tj skratila ih sa 32 na 29 dana, i poboljsala plodnu sluz za vreme ovulacije.Par meseci nakon pijenja ovog caja mi je otkriven polip u materici, koji mi je odstranjen histeroskopski.Sad bih opet da nastavim sa pijenjem ovog caja, al sam u strahu da li je marulja imala uticaj na dobijanje polipa u materici? Unapred zahvalna

Postovana, nastanak polipa se povezuje sa viskom estrogena. Ne znam da li ocajnica sadrzi fitoestrogene pa da bi na taj nacin koriscena u duzem periodu dovela do nastanka polipa. Mehanizam delovanja ove biljke nije proucavan. U narodnoj medicini se koristi kod lecenja steriliteta. Veca je verovatnoca da dovodi do normalizacije nego do disbalansa hormona.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 20.7.2010.

Postovani,mene bi zanimalo koliko je potrebno da se stvori jedan tromb koji je dovoljan da razori veliki krvni kud u stomaku i da ishod bude smrtan?Pacijent(76) je pre 6 godina imao operaciju noge i ugradjeni su mu bajpasi,dve nedelje pre smrti je imao operaciju raka zeluca i tada su rekli da je sve u redu.Kasnije su se pojavili simtomi da ne moze da se ispravi i nakraju krv u stolici.

Postovana, decenijama se krvni sudovi postepeno suzavju, a na pojedinim mestima nastaju izbocenja (plakovi) kroz proces koji se naziva ateroskleroza. Samo stvaranje tromba na mestima gde su krvni subovi izmenjeni nastaje veoma brzo, u pitanju su minuti. Ako se deo tromba odvoji i nosen strujom krvi dospe u vazan krvni sud mozga, srca ili pluca smrt moze da nastupi trenutno ili neki dan kasnije. Pojedini tumori stvaraju toksicne supstance koje podsticu zapaljenja i trombozu. Zato se kod nekih bolesnika mnogo pre no sto dobiju tegobe od strane tumora javljaju tromboza ili bolovi u udaljenim delovima tela u odnosu na mesto gde se tumor nalazi.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 20.7.2010.

Imam 22 godine i pre 4 dana je pocelo da me mnogo svrbi oko vagine, tacnije najvise su me svrbele usne. Jedna usna mi je bila dosta otekla, da se tako izrazim, mada se sad vratila u normalu. Primetila sam i kod klitorisa da mi je nesto iskocilo velicine 1-2mm, ali se to vremenom smanjuje. Sekret mi je bio bele boje, juce je dobio roze boju, a danas sam dobila menstruaciju. Inace sam se pre nedelju dana prehladila i imunitet mi je bas opao. Da li ovo ukazuje na neku bolest, infekciju ili je to normalna pojava kod pada imuniteta?

Postovana, to je infekcija spoljnih polnih organa i vagine. Moze biti posledica koriscenja antibiotika tokom predhodne bolesti (ako ste ih koristili). Infekcija se cesce javlja kod pada imuniteta, ali to ne znaci da ne treba da se leci. Najbolje da se javite ginekologu koji ce vam odrediti terapiju. Inace, nakon menstruacijje se infekcija moze pojacati. Najbolje da tada date bris i sprovedete leenje po njegovom rezultatu.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 19.7.2010.

Postovani doktore, pokusavam da ostanem trudna,a nikad nemam simptome ovulacije,iako se na svakom ultrazvuku kod doktora videlo postojanje ovulacije.Da li smem da pijem caj od ocajnice(macina trava, Marrubii herba), koji vidljivo povecava plodnu sluz, u periodu kad zelim da zatrudnim? Unapred zahvalna.

Postovana, mozete da koristite caj. To sto ne osecate simptome ovulacije (bol u stomaku u vreme oslobadjanja jajne celije i nemate ovulacijsko krvarenje) ne znaci da ovulacije nije bilo. Vecina zena ne oseti ovulaiju. PMS i bolna menstruacija ukazuju na ciklus sa ovulacijom. Medjutim, ovulacija moze da postoji i bez ovih tegoba.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 19.7.2010.

Postovani, u poslednjih mesec dana imam problema sa prstima. Vrhovi prstiju su mi oslabili i nemam ostrinu u njima...nisu kao pre. Sake su mi oslabile i osecam da su mi mnogo lake i nemaju tezinu kao pre. Prsti me teraju samo da ih drzim ispruzene zato sto mema cvrstinu i jacinu u vrhu prsta kao pre. Misicni tonus mi je takodje oslabio i slabi su mi i opusteni misici na celom telu bilo koliko i koje vezbe da radim ne mogu da dobijem upalu misica...A takodje imam problema sa memorijom i pamcenjem u poslednje vreme. Zamoren sam i nisam vedar kao pre mesec dana. Hvala Vam unapred na odgovoru.

Postovani, morate se javiti neuropsihijatru. On ce utvrditi da li imate smanjeni tonus misica i da li je to posledica neke neuroloske bolesti ili su teegobe psihicke prirode. Osoba sa oslabljenim tonusom ne moze da ima intenzivniji trening. To sto nemate upalu misica znaci da ste dobro utrenirani. Ako je trening dobro isplaniran, sa zagrevanjem i istezanjem misica ne treba da se javi upala. Ne treba da se preforsirate vezbanjem, jer ste tada skloni povredi, a to nije cilj treninga. Slabije pamcenje moze biti posledica neispavanosi, loseg odmora ili anksioznosti. Ako ne mozete sami da se odmorite i opustite nocnim snom, setnjom, druzenjem, javite se lekaru. Ako je potrebno on ce vam propisati anksiolitik. Ne uzimajte lek na svoju ruku.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 19.7.2010.

Postovani,ranije sam imao problema sa kondilomima i kandidom i lecio sam to,ali sad mi se pojavilo nesto sto me brine,oko korena penisa crvene tackice koje svrbe,par se pretvorile i u bubuljice a na levom testisu stvrdnuta kozica,koja ispusta neki gnoj,kao da sam odrao kozu,takav je izgled,crvenilo...nisam menjao partnere u zadnje vreme a moja partnerka nrma nikakve simptome...sta moze to da bude,koliko je opasno i kako se leci?i da li ima nekih lekova koji se mogu uzeti bez recepta jer nisam u srbiji trenutno i bez zdravsyvenog osiguranja sam?

Postovani, moracete da se javite koznom lekaru. Ne koristite nikakvu mast na svoju ruku, jer cete na taj nacin zamaskirati klincku sliku, pa ce lekaru biti teze da postavi dijagnozu, a vas ce to vise da kosta. Ako ste koristili neki lek pa vam nije pomoglo, napravite pauzu 5 dana pa zatim idite lekaru, inace, necete bez recepta moci da dobijete nikakav lek.U medjuvremenu mozete koristiti samo antibakterijski sapun, a u vodu za pranje stavljati hipermangan.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 19.7.2010.

Postovani, da li kod nas postoji lecenje hipotiroizma sa prirodnim bio-indenticnim hormonima sem sintetickih? Kakva je razlika kada je u pitanju njihova prihvatnjivost od strane organizma i koja su nezeljena dejstva kod jednih a koja kod drugih? Sa kojim je lecenje efikasnije kada se uzmu u obzir i nezenljena dejstva i pod kojim covek moze normalnije da f-jise - mislim da stanje ne bude gore zbog nezeljenih dejstva? Da li stitna zlezda moze da se izleci, da se dovede u red lucenje hormona na duzi period i koliko obicno traje terapija? Ja sam od pre mesec i po dana poceo da se lose osecam i skoro mi je otkriven hipotiroizam. Pre toga nisam imao preblema sa njom a uzrok je, kako kazu, lekovi koje sam pio protiv uopstene anksioznosti, zabrinutosti. Pio sam ih samo tri nedelje. Ja sam musko, 21 godina. Hvala Vam unapred na odgovoru.

Postovani, hipotireoza se obicno leci dozivotno. Posto covekne moze da zivi bez tiroksina hormona stitne zlede on mora da se unosi lekom. Ako budete imali nezeljena dejstva moze vam se promeniti lek. Mislim da kod stitne zlezde nije efikasno koristenje bioidenticnih hormona. Inace, tiroksin se dobro podnosi i nekim ljudime smeta samo pomisao da morajuda ga piju stalno. Medjutim, kada im se uz terapiju tegobe ubrzo izgube ne pate zbog koriscenja leka.
Vas Porodicni Lekar

Odgovoreno: 19.7.2010.

pre nekoliko meseci mi je doktor tokom pregleda rekao da imam cep u uhu,zatim sam isla na ispiranje uha,cep je ispao i od tada mi se javlja svrab u tom uhu a pomalo i u drugom.u oba uha imam povecano lucenje masnoce pogotovo ujutru,pomalo se javlja i bol.bila sam kod orl,na pregledu je sve u redu,radila sam bris i pise izolovana je suprofitna flora,zatim mi je doktor prepisao sinoderm n mast ali meni danima nista nije bolje.da li trebam otici na jos neki pregled,da li postoji mogucnost da je to zbog nekog pokvarenog zuba,i da li mogu da koristim neke kapi ili slicno da mi ublazi svrab?hvala

Postovana, mast Sinodrem N ne treba da koristite duze od 7 dana. Uradite bris uha na gljivice. Proverite i secer u krvi, jer uporan svrab u uhu nekada moze da bude prvi znak secerne bolesti.
Vas Porodicni Lekar

Prikazi: