Depresija je zarazna

Depresija i emocije vezane sa njom mogu da budu zarazne. Jedno novije istraživanje je pokazalo da je opasno biti u blizini osobe koja je sklona da sve vidi u crnim bojama, jer njeno raspoloženje može da se proširi na okolinu.

Opširnije...

Morgelonova bolest

Nova Morgelonova bolest (Morgellons) je neobjašnjiva dermopatija. Bolesnici se žale da im ispod kože gmižu crvi ili bube i tvrde da im iz rana na koži izlaze neka vlakna. Ime nove bolesti je 2002. godine predložila Meri Lejtao.

Opširnije...

Kako se vadi krpelj?

Ako idete na izlet ili u park znajte da krpelji vrebaju u travi i vi možete postati njihov izvor hrane. Najbrojniji su i najaktivniji upravo sada u proleće, zatim u rano leto, retko u jesen.

Opširnije...

Zaštitite se od Ešerihije

Ešerihija koli je bakterija koja se normalno nalazi u crevima životinja i ljudi. Neki sojevi su korisni, neki izazivaju infekcije, a enterohemoragična ešerihija izaziva tešku bolest koja se može završiti smrću. 

Opširnije...

Odvikavanje od lekova za smirenje

U današnje vreme se lako poseže za lekovima za smirenje. Iako nije dozvoljeno, oni se lako mogu kupiti i bez recepta. Posle više meseci, još češće godina korišćenja pri pokušaju odvikavanja ljudi se sreću sa brojnim tegobama, koje se mogu ublažiti pravilnim ukidanjem leka.

Bol u grudima

Od svih bolova, koje oseti, čoveka najviše prestravi bol u grudima. Povezuje ga sa srcem. Srčani bol je čest, u poslednje vreme sve češći i kod mladih, ali nisu retki ni drugi uzroci bola.

Opširnije...

Na šta ukazuje boja mokraće?

Mokraća (urin) normalno ima žutu boju. Promena boje može ukazati na određene zdravstvene probleme. Ružičasta boja urina najviše zabrine, jer asocira na prisustvo krvi, a takva može biti i ako ste jeli cveklu ili kupine.

Opširnije...